Bij Unit4Art in Gouda exposeert Billie-Jo Krul op dit moment verschillende werken en series zoals A new dawn, Knowing where your head is at, Huidhonger, Broad Daylight, Back to my Roots, Zee, Beeldwoorden en de interactieve installatie Bloedlijn.

Na een studie Kunstgeschiedenis in Utrecht en verschillende functies in de kunstwereld kroop het bloed waar het niet gaan kon en legde Billie-Jo zich toe op fotografie met het maken van portretten, werk in opdracht en autonoom werk. In haar autonome werk vertaalt zij op eigen wijze haar ideeën, fascinaties en emoties in beeld waarbij gebeurtenissen uit haar leven een bron van inspiratie zijn. De manier waarop is meestal kleurrijk, helder en vaak ook minimalistisch.

Neem bijvoorbeeld de serie Broad Daylight die het licht zag tijdens dagelijkse wandelingen na een donkere periode van rouw waarin alles tot stilstand was gekomen. Tijdens het wandelen herkende zij in de uiteenlopende vormen en verschijningen van straatlantaarns bij daglicht personificaties van verschillende emoties waar zij op dat moment doorheen ging. Door deze straatlantaarns te portretteren en de bijbehorende gevoelens door middel van het kleurgebruik te versterken zijn deze alledaagse objecten in het straatbeeld fascinerende metaforen geworden voor datgene wat van binnen weer tot leven kwam.

Website: www.unit4art.nl

Instagram: @billiejo.fotografie

Locatie: Unit4Art, Crabethpark 24, Gouda (200 meter van het station)

Open: woensdag en vrijdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur, vrij toegankelijk