Tijdens Oerol 2019 was voor het eerst het resultaat te zien van een mooie samenwerking tussen muzikant en theatermaker Mees en mij: de theatervoorstelling Ieder z’n ding en mijn foto-expositie Dierbaar op het festivalterrein Westerkeyn.

Onafhankelijk van elkaar bleken Mees en ik al geruime tijd gefascineerd te zijn door de betekenis die voorwerpen voor mensen kunnen hebben. Toen we dat van elkaar ontdekten, besloten we de handen ineen te slaan en op pad te gaan met de vraag: Wat is jouw meest dierbare object en waarom?

Het is bijzonder om mee te maken hoeveel opmerkelijke, ontroerende en prachtige verhalen er schuil gaan achter de meest uiteenlopende objecten. Zeer inspirerend zowel voor de nieuwe theatervoorstelling van Mees en mijn nieuwe fotoproject Dierbaar waarbij ik iedereen met hun meest dierbare object heb geportretteerd.

Met dank aan: Eelke, Hennie, Helen, Elly, Kristian, Martin, Chantal, Peter, Judith, Micha, Hans, Eline, Yda, Leon, Michiel en Jolien.

Deze première op Oerol 2019 is nog maar het begin, want eenmaal aan het verzamelen, kunnen we er geen genoeg van krijgen. Mees denkt aan een avondvullende voorstelling, ik aan een boek. Samen dromen we ervan ons dierbare project door het hele land te laten reizen, zodat foto’s en voorstelling door iedereen te bewonderen zijn!

*

 

Klik op de afbeelding voor het volledige beeld